BRITSE MICROCHIP
9 maart 2010: LONDEN - Elke hond in het Verenigd Koninkrijk krijgt een microchip geďmplanteerd die het mogelijk maakt om de eigenaar op te sporen.
Dit staat in een plan inzake gevaarlijke honden dat de Britse regering dinsdag bekendmaakt, zo meld The Guardian. De maatregelen zullen worden gepresenteerd door minister van Binnenlandse Zaken Alan Johnson. De bewindsman zal wijzen op toenemende bezorgdheid bij het publiek over ''sommige onverantwoordelijke hondeneigenaren'' die hun hond gebruiken als wapen om de buren te intimideren.
Rijstkorrel
Elke hond krijgt een microchip ter grootte van een rijstkorrel geďnjecteerd onder de huid. Daarop staan onder meer een uniek nummer, naam en leeftijd van de hond en naam, adres en telefoonnummer van de eigenaar. Ook moeten hondeneigenaren een verplichte WA-verzekering afsluiten voor schade die de dieren toebrengen aan derden. Het plan maakt onderdeel uit van een pakket maatregelen tegen ''misdaad en antisociaal gedrag'', aldus The Guardian.

Ziekenhuizen
Elke week worden in Britse ziekenhuizen meer dan honderd mensen behandeld die door honden zijn aangevallen, zo meldt de BBC. De regering plant ook een aanscherping van het verbod op pitbulls en andere gevaarlijke hondenrassen. Die zijn tot nu toe alleen verboden in de openbare ruimte, maar niet op privéterrein. De regering wil ook pitbulls thuis verbieden, tot grote opluchting van de CWU, een vakbond van postbodes. ''Duizenden van onze leden worden elk jaar tijdens hun werk aangevallen'', aldus secretaris-generaal Billy Hayes.

WORST MET SCHROEVEN
15 maart 2010: Zeist - Het lijkt erop dat in Zeist een hondenhater actief is. Een hond vind daar een worst waar kruiskopschroeven in verstopt zaten. Dat meldde de politie maandag.
In de tuin van de eigenaar hapte het beest in de gevaarlijke wordt. Bij nadere Inspectie vond de man in zijn tuin nog een worst met schroeven. De politie onderzoekt of die er bewust zijn neergelegd. De hond had de worst nog niet doorgeslikt en bleef ongedeerd.
----------------------------------------------------------------
HOND VERKRACHT ARTS
29 augustus 2010: Parijs - Een Palestijnse arts die ruim 8 jaar in Libië vastzat in een geruchtmakende HIV-zaak, is naar eigen zeggen in de gevangenis verkracht door een Duitse herdershond.
Dat blijkt uit een getuigenis van hem voor een rechtbank in Parijs die vrijdag is bekeken door het Franse persbureau AFP. De arts, Ashraf el Hagoug Gomma, heeft ook andere schokkende details van zijn opsluiting bekendgemaakt. Zo zouden zijn nagels zijn uitgetrokken en kreeg hij elektrische schokken toegediend door zijn folteraars. na zijn ervaring met de hond zou hij zijn doorgeslagen en allerlei onware bekentenissen hebben gedaan.
----------------------------------------------------------------
DINGO OUDSTE HOND?
18 maart 2010: Sydney - De dingo, de wilde hond in Australië, is mogelijk de oudste hondensoort in de wereld. Dat schrijven wetenschappers na DNA-onderzoek in het gezaghebbende natuurwetenschappelijke tijdschrift "nature".
Zij constateerden dat de dingo en de zeldzame zingende hond van Nieuw-Guinea de nauwste genetische verwantschap met de wolf hebben. De geleerden onderzochten bijna duizend
honden van 85 verschillende rassen en honderden wolven. De Australiër Alan Wilton, een van hen, zegt dat het onderzoek heel veel bewijsmateriaal oplevert voor de stelling dat de dingo een geheel ander dier is dan de honden die als huisdier worden gehouden. (foto van NU.nl / Lucas Benschop)

GEGROM IS COMPLEXE TAAL
9 maart 2010: Amsterdam - Het gegrom van honden heeft een zeer specifieke betekenis. Dat hebben Hongaarse wetenschappers aangetoond met een expiriment.
De onderzoekers van Eötvös Lorand University in Boedapest legden met een geluidsrecorder vast in verschillende situaties. Sommige dieren waren verwikkeld in een stoeipartij met hun baas, andere honden gromden waarschuwend naar vreemde personen en het gegrom van weer andere viervoeters werd opgenomen terwijl ze in gevecht waren om een bot met een soortgenoot. De geluiden werden daarna afgespeeld in de buurt van honden die in hun eentje in een ruimte lagen en op een bot knaagden.
Geschrokken
Uit het experiment bleek dat de dieren een specifieke betekenis toedichtten aan de verschillende gromgeluiden. Alleen als de knagende honden het gegrom hoorden van soortgenoten die om een bot vochten, lieten ze hun bot los en bleven ze geschrokken op een afstandje staan. Maar wanneer ze de geluiden hoorden van honden die naar hun baasje of een vreemd persoon gromden, kauwden ze onverstoorbaar verder. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift
Animal Behaviour.

Blaffen
De wetenschappers vermoeden dat het gegrom van honden veel meer betekenis bevat dan geblaf. Wolven blaffen namelijk bijna nooit. Honden zijn volgens de onderzoekers mogelijk alleen gaan blaffen om de aandacht van mensen te trekken.
“Het lijkt er op dat honden uit gegrom iets kunnen opmaken over de context”, verklaart hoofdonderzoeker Péter Pongrácz in het Britse tijdschrift
New Scientist.
Betekenissen
“Het gegrom van honden lijkt zeer verschillende betekenissen te kunnen hebben”, vult onderzoekster Alexandra Horowitz aan. “En je kunt wel zeggen dat de honden de verschillende soorten gegrom intentioneel gebruiken.”

(advertentie)
€ 25 voor een kwartaal, € 50 voor een halfjaar € 100 voor een jaar. 2x zo groot 3x zo groot.
U BEPAALT
 
Mail uw aanbod en na akkoord staat u wellicht hier!

UNIEK ADVERTEERSYSTEEM
De mogelijkheid om te adverteren in deze krant is uniek. U bepaalt zelf de prijs. Mail uw advertentie en het bedrag dat u wilt betalen. Als de Courant dit goed vind zal deze geplaatst worden.

(advertentie)
Het WK komt eraan, uw advertentie met prachtige WK spullen hier? voor een prijs die U bepaald? Uniek? Ja....onzin?...nee Lees elders in deze krant naar het prachtige systeem voor uw advertentie. Mail Snel. wees snel.

 
 

IDEEËN / FOTO'S | CONTACT | INFORMATIE / DISCLAIMER | ADVERTEREN | STATISTIEKEN | REKENING | COLOFON / ALGEMENE VOORWAARDEN