KNIPPERLICHT
AVENHORN - De brandweer Avenhorn heeft maandagavond in een brede sloot aan de Buitenroede gezocht naar een drenkeling. Een man die zijn hond aan het uitlaten was, had een lichtje zien knipperen onder het ijs. De brandweer kwam snel ter plaatse, legde een ladder over het ijs en maakte een wak met behulp van een bijl en een motorzaag. Het bleek loos alarm. Er werd wel een knipperend lichtje gevonden tussen de eerste en tweede laag ijs, maar geen drenkeling. Duikers van de brandweer Heerhugowaard waren ook onderweg maar zijn halverwege gekeerd. Wel kwam er nog een ambulance ter plaatse.

PLASSEND VAST AAN BRUG
12 februari 2010: STADSKANAAL - De politie in Stadskanaal heeft vrijdagochtend een hondje gered dat na het doen van zijn behoefte was vastgevroren aan een brug. Dat meldde de politie vrijdag.

JACK RUSSELL VAST IN LIFT
28 juli 2009: ZUTPHEN - Een zeventiger uit Zutphen die op de Jack Russel van zijn dochter paste, beleefde maandag de nachtmerrie van elke hondenoppas. ,,Ik had Dirk uitgelaten en stond met hem in de lift. Vlak voor het sluiten van de deur glipte hij naar buiten. Even later ging ik omhoog, de riem met daaraan Dirk nog in mijn hand,'' zegt Toon Snelder (78). Hij kon naar eigen zeggen niks doen en vreesde het ergste. ,,Op de 1e verdieping ben ik uitgestapt om meteen daarna de trap naar beneden te nemen. In de centrale hal zag ik dat de lift weer was gedaald. Het begin van de hondenlijn stak boven de gleuf uit tussen liftdeur en vloer, de rest zat in de liftschacht.'' Hoe de oppas ook riep, Dirk gaf geen kik. Met lood in de schoenen ging Snelder weer naar boven, waar hij zijn vrouw Jo (75) op de hoogte bracht. ,,Ze belde onmiddellijk 112. Enkele minuten later stond de brandweer beneden.'' Een van de brandweerlieden kroop daarna de liftschacht in. Even later kwam hij boven met een ongehavende Jack Russel in zijn armen. ,,Ik kan er nog steeds niet bij met mijn kop,'' klinkt het vol ongeloof uit de mond van de Zutphenaar.

(advertentie)
25 voor een kwartaal, 50 voor een halfjaar 100 voor een jaar. 2x zo groot 3x zo groot.
U BEPAALT
 
Mail uw aanbod en na akkoord staat u wellicht hier!

UNIEK ADVERTEERSYSTEEM
De mogelijkheid om te adverteren in deze krant is uniek. U bepaalt zelf de prijs. Mail uw advertentie en het bedrag dat u wilt betalen. Als de Courant dit goed vind zal deze geplaatst worden.

(advertentie)
Het WK komt eraan, uw advertentie met prachtige WK spullen hier? voor een prijs die U bepaald? Uniek? Ja....onzin?...nee Lees elders in deze krant naar het prachtige systeem voor uw advertentie. Mail Snel. wees snel.

 
 

IDEEN / FOTO'S | CONTACT | INFORMATIE / DISCLAIMER | ADVERTEREN | STATISTIEKEN | REKENING | COLOFON / ALGEMENE VOORWAARDEN